Lueskelin Karjalaista 21.11.2009 ja siinä oli juttu, että Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy suunnittelee hanketta, johon tulisi EU:lta ja muuta julkista tukea. Hanke liittyy Koivumahlan keräyksen verkoston suunnitteluun. Eli tällä rahalla ei vielä edes toteuteta itse verkostoa, vasta suunnitellaan.

Raha joka tähän aiotaan hassata näin laman aikana on 308 000 euroa. Tämä on juuri malliesimerkki nykyisestä kieroutuneesta julkisen rahan käytöstä. Rahaa tuhlataan ihan järjettömiin kohteisiin, vaikka koko ajan käydään keskustelua hyvinvointiyhteiskunnasta ja siitä, miten julkiset palvelut turvataan. 

Tässä ihan selvästi vain kerätään Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy:lle rahaa, jotta voidaan maksaa palkat yrityksen 15:lle työntekijälle, jonka liikevaihto sattumoisin oli viime vuonna 1,3 miljoonaa euroa. 

Kaiken lisäksi ärsytti se, että toimintakertomuksessa puhuttiin tuhat kaunista ja tuhat hyvää, mutta selkeitä numeroita ei oltu laitettu näkyviin, kuten yleensä toimintakertomuksissa on tapana ollut.

Tämä aiheuttaa ainakin minulle kysymysmerkin, minne rahat ovat menneet ko. yrityksessä. 1,3 miljoonaa euroa jaettuna 15 työntekijällä on rapiat 86 666 euroa per kärsä. Sillä rahalla jo työllistäisi ihan hyvin vähempään tyytyviä työntekijöitä