Tänä aamuna luin Karjalaisesta, että "sähköinen häirintä" uhkaa romuttaa Anu Vehviläisen ja Suvi Lindenin masinoiman, GPS-navigaatioon perustuvan seurannan. Samassa hengenvedossa Liikenne ja viestintä-ministeriön Seppo Öörni kauhistelee ajatusta ja on jo mielessään keksimässä mahdollisia vastakeinoja keplottelijoille. Kamerat kuvaamaan rekisterikilpejä, jos GPS-navigaattori ei toimi oikein, nykyisten nopeuskameroiden ohelle. 

Samassa yhteydessä Öörni hehkuttelee, että miten voitaisiin GPS-seurannalla seurata ylinopeuksia ja väärällä kaistalla ajavia. 

Jotenkin nyt vaan tuntuu, että me menemme koko ajan valvontayhteiskuntaan, jossa jokaisen kansalaisen liikkeitä valvotaan ja pienestäkin rikkomuksesta joutuu vastuuseen. 

Ihmisluonteeseen kuuluu se, että joskus meistä jokainen on hieman lainkuuliaton ja jos tällainen 0-toleranssi yleistyy joka paikassa, niin mitä meistä ihmisistä tulee. 

Tasapaksuja, alistuneita, harmaita puurtajia, joiden elämä menee seurantaputkesta seurantaputkeen ja jos teet pienenkin virheen, tulee sakkolappu postiluukusta. Tämä jos mikä, vie elämänilon ja uskon vaikuttaa omaan elämäänsä.

Suoraan sanoen, ennen vanhaan suomi eli "vittuilu"-yhteiskunnassa. Joka tuutissa jaksettiin muistuttaa alkoholin turmiollista vaikutusta, jos juot vaikkapa olutpullollisen. Pienikin mielenosoitus kukistettiin, viittaamalla yya-sopimukseen, etyk-kokoukseen ja vaikka mihin. Jokainen kansalainen tiesi paikkansa ja myöskin pysyi siellä. Jos ei, niin tämä yhteiskunta nuiji ko. henkilön maanrakoon erilaisilla veroseuraamuksilla tai suoralla poliisi-väkivallalla.

Kun neuvostoliitto kaatui, niin hetken tuntui, että nyt saa hengittää helpommin, mutta taas tuntuu puritaanisuuden henkäys vyöryvän tämän maan ylitse. Oikein kilpaillaan siitä, kuka keksii tiukempia säädöksiä ja tiukennuksia.

Aina on asialla ämmät, jotka nostelevat sormeaan, milloin ilotyttöongelmien, milloin vapaan viinan, milloin ylinopeuksien, milloin sikaarinpolton, milloin minkäkin varjolla.

Kannattaa lukaista EFFI:n isovelipalkinnon saajat. oheisesta linkistä. Siellä on alhaalla myös muiden vuosien isovelipalkinnot. Sieltä huomaa, että naiset on olleet vauhdissa oikeuksien riisumisessa.

Tervetuloa tasa-arvo. Muijatkin on yhtä mulkkuja kuin miehet. 

http://www.effi.org/julkaisut/tiedotteet/lehdistotiedote-2009-02-19-Isoveli-palkinnot.html