Sieltähän se tuli kuin vastauksena edelliseen "isoveli valvoo"-vuodatukseeni. Poliisin uusi rekisterikilpien kuvaamis/tunnistinlaite viivästyy, koska se mahdollisesti voi olla lainvastainen. Onneksi Ylikonstaapeli Jussi Pohjonen toteaa helpottuneena, että tähän voi tulla lainmuutos, jolla laittomuus poispyyhitään. Mitäs nyt pienen kansalaisen oikeuksista. Eihän sitä ole ennenkään kyselty, kun valtion etu on kyseessä. Höhhöhhöhhöö !

Toinen ongelma on suurten tietomassojen siirto rekistereihin ja tämän tiedon käsitteleminen. Eli jokainen tiellä liikkuva tullaan kuvaamaan ja tunnistamaan rekisterinumeron avulla ja tästä tulee tallennettavaa materiaalia ja paljon. Tämä on taas yksi työkalu yksittäisen ihmisen yksityisyyden murentamiseksi. Samalla se on oiva työkalu viranomaisille kilometripohjaisen ajoneuvoveron käyttöönotossa/seurannassa. Pian ei kukaan voi liikkua suomen liikenteessä, että hänen tietojansa ei kerättäisi suureen rekisteriin, jossa tietoa analysoidaan ja käytetään "suurten rikosten" selvittelyyn, kuten katsastamattomien autojen, ajoneuvoveroja maksamattomien henkilöiden suhteen ja "väärillä teillä" kulkeviin. 

Joka vuosi kun liikenteessä kulkee katsastamattomia autoja (unohdettu katsastaa tai maksaa ajoneuvovero) jopa useita kymmeniä tuhansia. Suomen ajoneuvokantaan suhteutettuna puhutaan n. 1:stä %:sta. Eli suurrikollisia kulkee teillämme, kun eivät maksa verojaan tai ole muistaneet katsastaa autojansa. 

Tänä päivänä kameratolpat ja huomenna tunnistintolpat. Mitäköhän se isoveli vielä keksii ?