Tuija Brax on keksinyt Oikeusministeriön työryhmän suulla, että rasististen rikosten rangaistavuus ulotettaisiin yhteisöihin ja yhdistyksiin, jotka voisivat joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen yhden jäsenen rasistisista kommenteista.

Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi maahanmuuttokriittinen yhteisö joutuu oikeuteen, jos maahanmuuttokriittinen keskustelu käy ns. kuumana. Tässä tietenkin ajetaan takaa vanhoja tuttuja neuvostoliiton aikaisia itsesensuuri-ajatuksia.

Tuija Brax ja oikeusministeriön työryhmä tasan tarkkaan tietää, että tämä ei onnistu, koska nykyisen internetin aikana on itsesensuurin ylläpitäminen hyvin vaikeaa. Tämän takia joutuukin moni sivusto ja yhteisö siirtymään joko ulkomaille tai sulkemaan kommentointi-mahdollisuudet. Tällä vaimennetaan maahanmuuttokriittistä keskustelua erittäin tehokkaasti ja se jää vain poliittiselle eliitille. Tämä jos mikä on vapaan kansalaiskeskustelun ja vaikuttamismahdollisuuksien kaventamista.

Mielestäni vihreät ovat poliittisena puolueena, tämän yhteiskunnan demokratian syöpä, joka nakertaa sitä omien päämääriensä eteenpäin viemiseksi. Tupu, Hupu ja Lupu-puolueille tämä sopii hyvin, koska eivät nekään ole kansalaisten vaikutusmahdollisuuksista tai demokratian laajentamisesta kiinnostuneita. 

 Vittuilu-yhteiskunta, here we come !