Voi helvetti !

Taas yksi paskakikkare EU:n ja Usan hattuun. 

Iran varoittaa, että se voi käyttää öljyä aseena ydinneuvotteluissa. Kyllä taas on helvetin mukavaa olla mukana kansainvälisessä "rauhanturvaoperaatiossa", jossa Iran pyritään pistää ojennukseen. Lopputulos on taas joskus sitten 10 vuoden kuluttua Irak2 (ensin pakotteet, sitten pitkä uuvutus ja eristys, sitten äkkivaltaus ja maailma on taas vapaampi, kuten nyt).  

Paska homma vaan, mutta se tietää että meikäläisen polttoainelasku kasvaa, matkustuskulut kasvaa, yleensä kaiken hinta nousee.

Kiitti taas vitusti. Kyllä taas tuntuu hienolta olla EU:n jäsen.

Mun strategia olisi tuossa ollut se vanha tuttu kauhun tasapaino, kuten viimeiset 45 vuotta neuvostoliiton ja Usan välillä oli.

Iranilaiset saa sen ydinpomminsa tehdä mun puolesta, kuten jokaisella kansakunnalla on mun mielestä oikeus, mutta jokaisen kansakunnan on oltava valmis kantamaan sen seuraukset.

Tossakin tilanteessa voitaisiin toimia ihan hyvin seuraavasti:

Iran saa tehdä yhden ydinaseen. Se saa toimia oman valtiollisen suvereeniteetin merkkinä ja toimia ydinpeloitteena, kuten Pakistanissa, Intiassa, Israelissa, USA:ssa, Venäjällä ymv... epävakaissa valtioissa, jotka eivät toimi kansainvälisten sopimusten mukaan.

Jos Iran hyökkää ydinasellaan johonkin toiseen valtioon, niin sen on ymmärrettävä se tosiasia, että sitä kohtaan voidaan tehdä samanlainen ydinhyökkäys.

Jos Iranin kohdemaa on USA tai Israel, niin sen on varauduttava siihen, että USA pommittaa Iranin radioaktiiviseksi ydinjätetuhka-erämaaksi seuraavaksi 100 000 vuodeksi.

Näin toimii ydinasepelote puolin sun toisin. Tätä kutsuttiin "kauhun tasapainoksi" aikoinaan ja se toimii tänäkin päivänä.

Ja kaikki on tyytyväisiä. Iranilaiset saa leikkiä ydinasevaltiota sillä yhdellä pommilla ja meikäpoika ajella halvalla bensalla.