Hammurabi oli Babylonian kuningas, joka valloitti suuren valtakunnan ja laati kostoon perustuvan julman lain.

Hammurabi lähti siitä, että ihmiset olivat vastuussa tekemästään. Lain henki oli sen perusajatus "silmä silmästä, hammas hampaasta". Hengen mukaan siltä, joka varasti, hakattiin toinen käsi irti. Se, joka vahingoitti toisen silmän, menetti myös omansa.

Olen itse sitä mieltä, että tietyissä tapauksissa pitäisi ottaa nuo lait käyttöön. Ei tietenkään kaikissa, mutta esim. lasten hyväksikäyttäjien, sarjamurhaajien, ymv. taparikollisten tapauksessa.

Itse vastustan jyrkästi kuolemanrangaistusta, joten se tietenkin jäisi laissa pois. Toinen muutos olisi sitten se, että kaikki telomiset tehtäisiin paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa. Emmehän ole barbaareja. :)

Pienimmät rikokset tietenkin sovitettaisiin sormien katkomisella. Esim. kolmannesta taposta (pikaistuksissa tehdyt kuolemantuottamukset) menettäisi kaikki sormensa. Näin ei voisi ikinä pitää asetta kädessä, mutta esim. syöminen onnistuisi peukalolla joten kuten.

Murhaajilta sitten jo vietäisiinkin koko käsi. Tietenkin se ns. oikea käsi.

Toisesta murhasta jo lähtisi toinenkin käsi. Tällöin ei voisi enää murhata.

Lapsen hyväksikäytön tapauksessa voitaisiin soveltaa sormien katkomista.

Huijasin ! Eihän sitä näin saa tehdä, mutta kun luin lehdestä 2:n hollantilaislapsen kidnappauksesta ja kuristamisesta ja ajattelin mielessäni, että mitä eläimiä ne ihmiset ovat, jotka vievät viattomilta lapsilta elämän, niin tällöin päässä räjähtää ja tulee mieleen, että näille raamatullisille pedoille vain kidutusrangaistus on ainoa oikea rangaistus.

Tikkuja kynsien alle ja sähköshokkeja palleille. Joseph Mengelen hirveimmät testit vain uusiokäyttöön ja kiduttaja Pulliainen pääinkvisiittoriksi. Kiduttaja saisi 1 euron jokaisesta kiduttavasta minuutista, jonka hän pystyisi tuottamaan.

Henkistä kipua ja syyllisyyttä kun nämä eläimet eivät pysty kokemaan.