Jee !

On se nyt ihanaa, kun pääsee (rikos) rekisteriin. Ennenvanhaan sormenjäljet otettiin paatuneilta rikollisilta, mutta nyt ne otetaan ihan lain suomin oikeuksin kaikilta suomen kansalaisilta passeihin.

Samalla tietenkin asia rekisteröidään poliisin ja rajavartioston omiin järjestelmiin.

Kylläpä tuli hyvään saumaan tuo syyskuun 11. päivä ja vaatimus biometrisistä passeista. Nyt saadaan kaikista kansalaisista sormenjäljet ja pienimmätkin rikokset selviävät helposti.

Perkele. Meikäläinen kun ei passia hanki ikinä. Jos ei kansalaisluottamusta nauttiva henkilö saa olla vapaa tollaisista rikollistunnisteista, niin jääkööt passin hankkiminen.

Isoveli valvoo joka päivä vain enemmin ja enemmin. Valtion silmissä jokainen kansalainen on mahdollinen rikoksentekijä ja sen kyllä huomaa. Valvontakamerat, Biotunnistepassit, Muuttoilmoitusvelvollisuus, Potilasrekisteritiedot, Myymälöiden yli-innokkaat vartijat, Tiehallintokeskuksen nopeuslaskentapisteet.

Ja mitään mahdollisuuksia ei ole vaatia poistettavaksi noita tietoja. Oikeus on katsoa, että mitä tietoja susta on rekisteröity, mutta ainoa oikeus on oikaista tiedot, jotta viranomaisten saama tieto on mahdollisimman oikeata.

Mun mielestä valtiolla tai millä tahansa istanssilla ei ole oikeutta tietää minusta mitään muuta, kuin sen, että olen yleensä olemassa ja että asun siellä ja siellä. Ei muuta.