Selkeä otsikko, mutta kasvattajalle aika vaikea.

Sen jo huomasi tutkimuksesta, jossa oli tutkittu suomalaisten asenteita lapsen kurittamiseen.

Jos ajatellaan lapsenhoitoa yleensä, niin joskus on hyviä päiviä ja joskus on huonoja päiviä.

Jos on todella huono päivä, niin tällöin voi jopa tukkapöllyn antaa. Onko tämä rikos. No ainakin tuntuu mannerheimin liiton perusperiaate olevan.

Samalla saa kuvan, että tukkapölly, nipistäminen, potkiminen, lyöminen niputetaa yhdeksi samaksi asiaksi ja hurskastellaan, että ei näin meillä saisi olla.

Jos suomalaisista 45% on tukistanut lastansa joskus, kuten itsekin myönnän tehneeni aikoinaan, niin olenko rikollinen. Pitäisiköhän 45%:ia suomalaisista ilmoittautua poliisilaitokselle ja tehdä itsestään rikosilmoitus ?

Elämä ei ole aina niin yksinkertaista, kun sitä voisi ymmärtää tommoisista tutkimuksista. Ei ihminen ole on/off-ihminen. Toi on väkivaltainen ja toi ei.

Jokainen joka joutuu tarpeeksi tiukkaan tilanteeseen, voi reagoida jopa väkivallalla. Humalassa se rima on paljon 
alempana, mutta kyllä selvinpäinkin se vastaan tulee, jos tarpeeksi ärsytetään. 

Ainahan sitä sosiaalitantat antaa hyviä neuvoja, mutta onko niistä apua klo 20.00 aikaan illalla, 
kun lapsi on härillään ja ei usko mitään.

Paljon mieluummin pitäisi panostaa äitien ja isien auttamiseen, neuvomiseen ja asennekasvatukseen, kuin aina niihin lakipykäliin, jotka on kuolleena syntyneitä lakeja. Lakien pitää perustua aina yleiseen oikeudentuntoon, eikä ulkoapäin annettuun ajatusmaailmaan. Silloin lailla on merkitystä.

Mun mielestä vanhemmilla on oikeus antaa tukkapölly tai luunappi, jos siltä tuntuu, mutta selkeä lyöminen, potkiminen, josta voi tulla ruumiinvamma olisi ehdottomasti kielletty.

Vanhemmat jo muutenkin on tänä päivänä yhteiskunnan ristipaineissa, kun pitäisi käydä töissä, hoitaa mallikelpoisia kansalaisia, syöttää, puettaa ja kasvattaa. Ja kaikessa herran nuhteessa.

Ei mikään ihme, että suomessa on niin paljon 1 tai 2 lapsisia perheitä. Ei enää jakseta.

Onkohan kukaan tullut ajatelleeksi, miksi koiria piestään niin paljon ja usein. Vaikka koirat on joskus paljon rakkaampia kuin muut ihmiset...