Tämän on tarkoitus olla opettava tarina.

Olipa kerran nuori poika nimeltä Einari. Einari oli ihan normaali nuori poika, joka kävi koulua ja oli juuri päättämässä yläasteen.

Vanhemmat rakastivat omaa poikaansa ja antoivat hänelle kaiken. Ehkä osasyy oli siinä, että he tuntivat hieman syyllisyyttä siitä, että kumpikin olivat töissä ja heillä ei näin ollut aikaa pojalleen.

Niinpä he hankkivat Einarille tietokoneen. He ajattelivat, että koska nykyäänhän tarvitaan tietokonetta, niin se olisi hyvä olla olemassa. Isä ajatteli, että pojasta tulisi tietokone-guru ja äiti, että hänestä tulee kirjanoppinut.

Einari oli innoissaan uudesta lahjasta, jonka oli saanut. Hän alkoi surffailla koulussa kuulemilla sivustoilla ja koko internetin ihana maailma avautui hänelle.

Samalla hän eksyi erilaisille keskustelukanaville, jossa käytiin lävitse milloin mitäkin debattia.

Koska nuorta miestä kiinnosti kaikki yhteiskuntaa koskeva keskustelu, niin hän osallistui hyvin innokkaasti  erilaisiin keskusteluihin.

Keskustelupalstoilla käytiin lävitse monelaista asiaa ja tällöin Einari törmäsi myös radikaaleihin mielipiteisiin. Nämä hämmensivät nuorta einaria koska tällaisia asioita ei oltu käyty lävitse Einarin perheessä ikinä.

Esim. nimimerkki "tappakaa kaikki" oli sitä mieltä, että maailmassa oli aivan liikaa ihmisiä ja ainakin 90%:sta olisi päästävä eroon. Einari alkoi tässä vaiheessa kyselemään itseltään, että voisiko tuo olla totta.

Samaten hän alkoi tutustua vihertävä voima-yhdistyksen aatteisiin, jotka kertoivat, että ihminen tuhoaa maailmaa ja on periaatteessa 
maapallon ongelmajätettä.

Einari, joka tunsi itsensä yksinäiseksi halusi kuulua johonkin joukkoon ja alkoi tämän takia lähetellä saähköpostia Vihertävän voiman sähköpostiin. Sieltä hän saikin postia Taisto Tuunaselta, joka oli vihertävän voiman päävoimia.

Taiston ja Einarin välinen sähköpostikeskustelu oli voimakasta debattia ja tällöin einari tunsi olevansa oikealla tiellä.

Taisto kehoitti tutustumaan youtubessa olevaan maanvoima-nimiseen nimimerkkiin ja hänen ajatuksiinsa, joita hän toi esille youtubessa.

Tällöin Einari alkoi katsomaan youtubessa olevia maanvoiman videoita. Videoissa esiteltiin sitä, että ihminen tuhosi maapalloa ja oli eläinkunnasta rappiolla.

Einari alkoi tässä vaiheessa ajattelemaan, että ihmiskunta on pahan alku ja juuri ja sen pitäisi toimia vain yhdellä tavalla, jotta maailma pelastuisi.

Vaikka Einari yritti koulussa ja kaikissa keskusteluissaan omalta osaltaan opettaa muita käyttäytymään omien oppiensa mukaisesti, niin hän huomasi etteivät muut kuulleet.

Tämä katkeroitti Einaria, joka asiasta pauhasikin kotonaan, mutta isä ei ollut paikalla ja äitikin oli omissa oloissaan kirjoittaessaan novelliaan "maailman synnystä".

Tässä vaiheessa einari huomasi olevansa yksinään. Kukaan ei kuunnellut häntä ja hänen voimakasta viestiään, joten hän katkeroitui.

Tässä vaiheessa Einari alkoi selailemaan internetin keskustelupalstoja ja alkoi olemaan kiinnostunut ääriliikkeistä. Ääriliikkeet ruokkivat Einarin kokemaa "vääryyttä" ja sen kautta tulevaa vihaa. Illasta iltaan hän katseli atomipommin laukaisusta kertovaa videota ja radikaaleja tappovideoita, kunnes hän oli sitä meiltä, että ihmiskunta on sairas ja se pitäisi parantaa.

Samalla hän myös eksyi väkivaltaa ihannoiville sivustoille ja videoväkivaltaa tihkuville sivuille. Tämä vain sekoitti einarin mieltä lisää ja hän halusi kertoa kokemaansa asiaa muillekin.

Koulussa kuitenkin hänen radikaaleille ja kuolemaa tihkuville puheille naurettiin ja häntä alettiin pitää outona tyyppinä. Tämä vain pahensi Einarin kokemaa kuvaa siitä, että häntä väheksyttiin.

Niinpä einari eräänä päivänä päätti, että ihmiskunnasta olisi eliminoitava kaikki se 90%:ia. Hän katsoi halusi tehdä homman mahdollisimman hyvn, joten hän eräänä vikoloppuna katsoi 10 väkivaltavideota lävitse ja pelasi 10 tuntia väkivaltapeliä, jolloin hän tunsi olevansa valmis.

Seuraavana päivänä Einari syöksyi torille isältään varastama haulikko kourassaan ja alkoi ammuskella.

Onneksi isä oli hankkinut edellisenä viikolla suolapanoksia variksia varten ja einari ei saanut aikaiseksi pahempaa tuohoa. Paikalle tullut poliisi joutui kuitenkin einarin ampumaan, koska ei tiennyt suolapanoksesta mitään.

Mitä tästä opimme ? Se ainakin pitäisi oppia, että katsokaa lapsienne perään ja älkää opettako heille elämän halveksimista, vaan sen kunnioittamista.

Katsokaa lähimmäisenne perään ja kunnioittakaa hänen sanomaansa, mutta olkaa rohkeasti eri mieltä ja kyseenalaistakaa kaikki "ismit".

Estäkää kaikki internetissä leviävä saasta, joita ovat kehoitukset vahingoittaa toista ihmistä tai kansanosaa. 

Ilmoittakaa poliisille kaikki tällainen toiminta ja jos se ei auta, niin sivuston ylläpitäjälle. Nämä eivät välttämättä ole 100%:nen ratkaisu, mutta jotain on nyt tehtävä, eikä oltava tumput suorana.

Jos kyseenalaisen materiaalin levittäjää ei saada edesvastuuseen, niin ainakin palveluntarjoaja on saatava. Tämä on ainoa tie siihen, että palvelujen tarjoajatkin ymmärtävät sen, että nettiin ei voi kukaan laittaa mitä haluaa. Tekniikka on tähänkin olemassa.