No ei varmaankaan, kun tietää aivan tasan tarkkaan, että taas jälleen kerran lisätään yksi luku, kansalaisen tietojen rekisteröinnille.

EU:n passiuudistuksen myötä hakijan sormenjäljet tallennetaan uuden passin myöntämisen yhteydessä. Viranomaiset saavat käyttää tietoja vain rajanylityksen ja uhrin tunnistamiseen liittyvissä tapauksissa. Poliisi ei saa käyttää rekisteriä normaalissa rikostutkinnassa, vaan sen on tyydyttävä omaan, rikokseen syyllistyneiltä koottuun sormenjälkirekisteriinsä.

Ja lyödäänkö vetoa, että seuraava askel onkin sitten, että poliisit saavat käyttöönsä laajan sormenjälkirekisterin ja viattomat joutuvat aiheettomien rikosepäilyjen kohteeksi. Tämä on niin 100%:sen varma asia, varsinkin kun se jonkin epätavallisen, yleistä kuohuntaa aiheuttavan rikoksen edessä, hyväksytään sallituksi.

Ei ole pienellä ihmisellä valtaa päättää hammaskartoistaan, potilastiedoistaan ja sormenjäljistään. Mitäköhän muuta seuraavaksi Silmän iiris ja DNA. Ja jos ei auta, niin siru käteen. Silloin ollaan "pedon" valtakunnassa, jos näin raamatullisia ilmestyksiä saan lainata.