Kuuntelin Tuomas Enbuskea ja siitä heräsi mieleen, että käynkin tähän itselleni laittamaan vaihoehtoja, joilla voisi energian kulutusta vähentää maailmassa. Samalla laitan perään , omat skeptiset mielipiteeni.

1. Energiansäästölamput pakollisiksi kaikkialle. Kaikki feikki-energiansäästölamput, kuten halogenit roskikseen. EU:ssahan tämä jo tulikin pakolliseksi, mutta halogeenilamput jätettiin uudistuksen ulkopuolelle. Tämän takia onkin selvä, että tulevaisuudessa tulevat kaikki "kunnon lamput" olemaan halogenilamppuja ja energian säästö jää marginaaliseksi

2. Kulutuselektroniikan valmius-tilojen energian kulutuksen vähentäminen. Tähän on jo tulossakin EU-tasolla säädöksiä, mutta nähtäväksi jää miten yritysten lobbausjärjestöt sen vesittävät. Se on kuitenkin selvää, että erilaisten laitteiden määrä vain kasvaa kotitaloudessa, joten se energian säästö todennäköisesti menetetään laitteiden määrän lisääntymisenä.

3. Taulutelevisiot vievät suuren monitorikokonsa takia 2 kertaisesti enemmän energiaa, kuin vanhat putkitelevisiot. Näille pakollinen kulutusraja, kuten Kalifornian osavaltio ilmoittikin tekevänsä.

4. Auton keskimääräinen polttoainekulutus tiputettava 5L/100km. Kaikki yli 6L/100km vievät ajoneuvot pitäisi romuttaa, poislukien tietenkin museo tai hyötykäytössä olevat ajoneuvot. 

5. Koko maailmassa maksimihuippunopeus ajoteillä 120km:ään. Keskieuroopassa ajetaan autobahnoilla jopa niin paljon kun autosta lähtee, joten ilmiselvää on miten paljon päästöjä tulee tästä. 

6. Lämpöpumput pakollisiksi taloihin, joissa ei ole puulämmitys-vaihtoehtoa. Puulämmitteisessä talossa se lämpöenergia saavutetaan puilla.

7. Lisää tulee...